Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αποκριάτικος χορός του ΕΝΑΚ

Παλιά Μαρκίζα. Ένας χώρος που αναβιώνει αναμνήσεις του παρελθόντος όπου κάθε γωνιά κρύβει και τη δικιά της ιστορία και λειτουργεί από το 1963 ως κέντρο διασκέδασης.

Το χώρο αυτό διάλεξε το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα να οργανώσει τον αποκριάτικο χορό του.
Η εξαιρετική ορχήστρα με τα τραγούδια των Γιούλη Τσίρου, Δημήτρη Κανέλλου, Γιώργου Γεωργόπουλου ανέβασαν ψηλά την αδρεναλίνη των φίλων μας και γρήγορα η πίστα αποδείχθηκε πολύ μικρή για τους φίλους του χορού.


Δημήτρης Πανταζόπουλος
To ζεϊμπέκικο του Θόδωρου Γεωργάκη
 Στην κατάμεστη αίθουσα της Παλιάς Μαρκίζας, μέλη και φίλοι του κινήματος μέσα σε μια ατμόσφαιρα αποκριάτικη, φιλική αλλά κυρίως ΕΝΩΤΙΚΗ χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι το πρωί.

Είναι μια ακόμα απόδειξη για την αναγκαιότητα που δημιούργησε τη γέννηση του ΕΝΑΚ. Η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μαζική και απρόβλεπτη, που δυστυχώς κάποιους φίλους μας, λόγω χώρου, τους δυσαρεστήσαμε. Τους ζητάμε ειλικρινά συγνώμη και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα επανορθώσουμε στην επόμενη ψυχαγωγική και όχι μόνο, συνεύρεση μας.

Για το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα

Γραφείο Τύπου

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ



ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη ήταν η αγωνιστική συμμετοχή του γονεΐκού κινήματος και των εκπαιδευτικών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2011.

Η Δημοτική αρχή του Β. Βαλασσόπουλου σε μια πρωτοφανή επίδειξη ισχύος και αδιαλλαξίας ( άραγε σε ποιους;) υποστήριξε με πάθος τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων της πόλης μας. Να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός δήμαρχος της Αττικής που από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της πολιτικής των συγχωνεύσεων - καταργήσεων.

Οι μαζικοί φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας κάθισαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και υπερασπίστηκαν τη βιωσιμότητα των σχολείων και την προοπτική τους.

Η αδιάλλακτη στάση της δημοτικής αρχής δεν επέτρεψε στο Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει διότι με την στάση της εξόργισε τους γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το ΕΝΑΚ βρίσκεται σταθερά προσηλωμένο στην προάσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και την διασφάλιση της ‘’μη κατάργησης’’, αλλά της ουσιαστικής βελτίωσης της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην πόλη μας, ως κοινωνικό αγαθό μη διαπραγματεύσιμο.



Για το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα

Δημήτρης Πανταζόπουλος

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ετήσιος Χορός ΕΝΑΚ


To ENAK διοργανώνει την Παρασκευή 25/02/2011 και ώρα 10.00 το βράδι
τον πρώτο ετήσιο χορό του
στο Μουσικό Στέκι <<ΠΑΛΙΑ ΜΑΡΚΙΖΑ>>
Φιλοδοξούμε να περάσουμε μία ξεχωριστή βραδιά με καλό φαγητό, εξαιρετική μουσική και χορό.




Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Εμπεδοκλέους και Πρόκλου 41
Πλατεία Βαρνάβα - Παγκράτι
τηλ. 210 75 11888
ΕΝΑΚ τηλ. 6983513653 - 6944765564

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ



Εξαιρετικά εντυπωσιακή και συγκινητική ήταν ανταπόκριση των Ηλιοπουλιτών στην πρόσκληση του ΕΝΑΚ για την εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η αίθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης καθώς και ο περιβάλλοντας χώρος κατακλίστηκε από μεγάλο πλήθος Ηλιοπουλιτών και η παγωμένη αίθουσα ζεστάθηκε από από τα θετικά συναισθήματα των παρευρισκομένων.

Απλός κόσμος, που ενστερνίστηκε την ιδεολογία αυτού του κινήματος και ελπίζει στην παρεμβατική του δυναμική για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας, πλαισίωσαν τα στελέχη του και αγκάλιασαν με αγάπη τον επικεφαλής του Δημήτρη Πανταζόπουλο.

Η αισιοδοξία διάχυτη στο χώρο καθώς και στα βλέμματα των παρευρισκομένων για την περαιτέρω παρουσία και πορεία του ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, όταν ο επικεφαλής του Δημήτρης Πανταζόπουλος, ομιλητής στην εκδήλωση, διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι το κίνημα, δημιούργημα ενεργών πολιτών που ζουν, εργάζονται και προσφέρουν στην Ηλιούπολη, θα συνεχίσει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, να αγωνίζεται για το ζωντάνεμα της γειτονιάς, την κατοχύρωση της Δημοκρατίας στην πόλη, την διασφάλιση της διαφάνειας παντού.

Τα ποντιακά κάλαντα από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ποντίων «Η ΤΡΙΓΩΝΑ» αλλά και απαγγελία περικοπής ποιήματος του Οδυσσέα Ελύτη που απαγγέλθηκε από εκπρόσωπο των Μικρασιατών, συμπλήρωσαν τα μηνύματα της εκδήλωσης.
Εκπρόσωπος του Δημάρχου ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Σεφτελής Κ.

Παραβρέθηκαν οι επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων κκ Αναγνώστου, Πίκουλα, Κοκοτίνης, οι οποίοι στην παρέμβαση τους για ευχές επεσήμαναν τη σημασία της Ενωτικής πρότασης που κατέθεσε ο κ. Πανταζόπουλος καθώς και την αναγκαιότητα προοπτικής του ΕΝΑΚ, γεγονός που επιβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο η κοσμοσυρροή στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Η παρουσία του επί 16 χρόνια Δημάρχου της πόλης Θόδωρου Γιωργάκη και η χαρακτηριστική του παρέμβαση έκανε αίσθηση καθώς και η παρουσία πρώην Δημοτικών Συμβούλων.

Παραβρέθηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Μπενάς, Βαγγέλης Γεωργάκης, Παρασκευάς Γιαννόπουλος, Χαρ. Κολιοφώτης (Αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου), Γαβριήλ Αραμπατζής, Τάσος Ευσταθίου.
Επίσης ο πρώην Αντινομάρχης Αθηνών Βασίλης Χρονόπουλος και οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Κ. Λύτρας , Βαγγέλης Σκούρας και Μάρθα Μαρτσούκα καθώς και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου κ. Οικονομάκος. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο πρόεδρος του ΓΣΗ κ. Ανδρουλάκης Αντώνης , η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων κ. Μαρούδα Μάγδα ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ κ. Αραμπατζής Δ. και η εκπρόσωπος των Αντιστασιακών οργανώσεων κ. Κουσίδου.

Σημαντική ήταν η εκπροσώπηση παραγόντων των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης, εκπρόσωποι Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και Επαγγελματιών της πόλης.

Γραφείο Τύπου
Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα