Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Η Ελπίδα έχει γεννηθεί : ΕΝΑΚ Ηλιούπολης

Η Ελπίδα έχει γεννηθεί, θα τη στηρίξουμε όλοι να καρπίσει.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων από την ίδρυση του Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος Ηλιούπολης, ένοιωσα επιτακτικά την ανάγκη να γράψω δυο λόγια.
Πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια που μια ομάδα Δημοκρατικών πολιτών με επικεφαλής το Δημήτρη Πανταζόπουλο, εξήγγειλαν την ίδρυση ενός πλατιού Προοδευτικού Ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού κινήματος στο Δήμο Ηλιούπολης.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

To ΕΝΑΚ καταγγέλλει στο λαό της Ηλιούπολης την απροκάλυπτη και μεθοδευμένη επίθεση με τη μέθοδο των ομαδικών απολύσεων, ενάντια στην Αυτοδιοίκηση και τους εργαζομένους.
Σχολικοί φύλακες και Δημοτική Αστυνομία αποτελούν δομές και υπηρεσίες με σημαντικό έργο και προσφορά στην αυτοδιοίκηση, την κοινωνία και την εκπαίδευση.
Ενα ευνομούμενο και εκσυγχρονισμένο κράτος δεν μπορεί και δεν δικαιούται να μην προφυλλάσει τα σχολικά κτίρια και τους πολίτες του.
Το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της χώρας, υπηρετεί μεθοδικά και πειθαρχημένα τις εντολές της τρόϊκας και των τραπεζιτών.
Αν πράγματι επιθυμούσαν εξορθολογισμό υπηρεσιών και προσωπικού θα εφάρμοζαν μελετημένα και προγραμματισμένα μετακινήσεις και μετατάξεις προσωπικού εκεί που υπάρχουν απίστευτες και πραγματικές ανάγκες.
Το ΕΝΑΚ, βρίσκεται μπροστά και δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων σε ένα ενιαίο ανεξάρτητο μέτωπο.

Με αφορμή τα προχθεσινά επεισόδια, το ΕΝΑΚ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τραμπούκικη επίθεση στο  στέκι του κοινωνικού χώρου “Συνεργείο” από εξωθεσμικά φασιστικά στοιχεία. Ο λαός της Ηλιούπολης έχει αποδείξει από τη μεταπολίτευση την προσήλωση του στη Δημοκρατία και την πρόοδο.

Για το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
12 Ιουλίου 2013

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟ


Κύριε Δήμαρχε
Καταγγέλλω την Πρόεδρο του ΔΣ του ΠΑΟΔΗΛ για, ανάρμοστη συμπεριφορά, αυταρχισμό, φόβο, και φραστική επιθετικότητα στα μέλη του ΔΣ όταν ζητούν  το λόγο φοβούμενη μήπως καταψηφισθεί, τροποποιηθεί ή  προσαρμοστεί με τη γνώμη της αντιπολίτευσης κάποια εισήγηση της, λησμονώντας ότι ο ρόλος της Προέδρου είναι να δίνει ελεύθερα το λόγο σε όλα τα μέλη του ΔΣ, να ακούει να συνθέτει, να ενώνει και να μην θεωρεί τα  μέλη της συμπολίτευσης ως άθροισμα ψήφων ευθυγραμμισμένα πάντα με τις θέσεις της..