Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η Δημοτική Αρχή «νίπτει τας χείρας της».



ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ & ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Η Δημοτική Αρχή «νίπτει τας χείρας της».

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε με την ενεργή συμμετοχή των συλλόγων γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών της πόλης μας. Το αίτημα των φορέων της πόλης ήταν καθολικό: Όχι στις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις των σχολείων της πόλης!

Το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα υπενθύμισε ότι ο λαός μας και οι πολίτες της Ηλιούπολης, βιώνουν μια βαθιά οικονομική κρίση και πληρώνουν βαρύ τίμημα. Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που παραμένουν ατιμώρητοι αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Θυμίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η παιδεία δέχτηκε πρώτη τις συνέπειες της σκληρής πολιτικής του ΔΝΤ. Το 2010 είχαμε την μικρότερη αναλογικά επιχορήγηση στα σχολεία από την ίδρυση των σχολικών επιτροπών. Την ίδια χρονική περίοδοτα σχολεία αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας που αφορούν καθαριότητα, ασφάλεια και λειτουργικές ανάγκες της καθημερινότητας.
Την στιγμή αυτή επέλεξε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων.

Η κατάργηση των σχολείων βαφτίστηκε: “εξορθολογισμός”
Η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα : “ αναβάθμιση”
Τα πολυδύναμα σχολικά κέντρα τύπου MALL: “σύγχρονα εκπαιδευτήρια”.

Υπενθυμίσαμε επίσης ότι οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας, δεν περιλαμβάνουν καμιά δέσμευση για βελτιώσεις υλικοτεχνικής υποδομής, νέων τεχνολογιών και εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Είναι απλά μια στείρα πολιτική περιορισμού της ήδη υποβαθμισμένης χρηματοδότησης προς την εκπαίδευση.

Η Δημοτική αρχή, αρνήθηκε να προσυπογράψει το κοινό ψήφισμα των φορέων της πόλης, “νίπτοντας τας χείρας”.

Το αισιόδοξο μήνυμα που προέκυψε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ότι ένα ευρύ και ελπιδοφόρο κοινωνικό μέτωπο, μακριά από τις κομματικές επιλογές και εξαρτήσεις παίρνει σταθερά την πρωτοπορία με θέσεις προτάσεις και επιχειρήματα.


Για το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα

Δημήτρης Πανταζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου