Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Επερωτήσεις του ΕΝΑΚ

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΑΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 28 Φεβρουαρίου 2013 ο επικεφαλής του ΕΝΑΚ κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος, υπέβαλλε τα παρακάτω ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή:

  • Ποιες κατηγορίες πολιτών είναι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου και με ποια κριτήρια; Ποιες οι παροχές του κοινωνικού παντοπωλείου στους δικαιούχους;
Η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου με απόφαση του Δημ. Συμβουλίου
λειτουργεί υπό την εποπτεία και τον έλεγχο διαπαραταξιακής επιτροπής.
Όμως η διαπαραταξιακή επιτροπή μέχρι σήμερα δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά. Το ΕΝΑΚ κάλεσε τη Δημοτική αρχή να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΔΣ και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ως οφείλει.
  • Ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός από λακκούβες υπάρχουν διάσπαρτες στη πόλη. Κεντρικές αρτηρίες της πόλης γέμισαν λακκούβες όπως η Σ. Βενιζέλου, Καραμανλή, Μ. Αντύπα, Βίτσι, Κυπρίων Ηρώων, Πρωτόπαππα.
Ο κ. Πανταζόπουλος ζήτησε προγραμματισμό των συνεργείων για την αποκατάσταση και φροντίδα για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων.
  • Υπάρχει διάσπαρτη πληροφόρηση για επιβολή από την εφορία υψηλών προστίμων ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει στο κοιμητήριο η Δημοτική αρχή.
Απάντηση δεν πήραμε.
  • Κατέθεσε πρόταση για διεύρυνση-ενεργοποίηση της επιτροπής διαβούλευσης με φορείς και συλλογικότητες της πόλης. Επίσης ζητήθηκε από τη Δημοτική αρχή η
Επαναφορά του θεσμού και εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη.
Κατά την άποψη του ΕΝΑΚ, ο θεσμός του συμπαραστάτη του Δημότη είναι κορυφαίος θεσμός στην υπηρεσία της διαφάνειας και των πολιτών.

  • Δεν έπεισε η Δημοτική αρχή με τις απαντήσεις που έδωσε για το κλείσιμο του ΚΑΠΗ στην οδό Πατριάρχου Γρηγορίου. Ένα χρόνο τώρα, χωρίς καν να έχει λειτουργήσει το νέο ΚΑΠΗ που ετοιμάζεται, έπαψε η λειτουργία του. Σχετικά με την καρδιολογική μονάδα που στεγάζεται στο χώρο, είναι προφανές ότι το κτίριο που βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου, θα μπορούσε να αποτελεί τη βάση για το ιατρικό προσωπικό της καρδιολογικής μονάδας και δεν χρειάζεται να μισθώνεται ακίνητο για το λόγο αυτό.
  • Ζητήθηκε από τη Δημοτική αρχή να ενημερώσει το σώμα για το σύνολο των εσόδων που εισέπραξε ο Δήμος την περίοδο των Χριστουγέννων από την παραχώρηση πλατειών και χώρων σε ιδιώτη για την τοποθέτηση παιδικών παιχνιδιών.
Απάντηση δεν πήραμε .

  • Τοιχίο από τσιμέντο που κατασκεύασε η Δημοτική αρχή στο τέρμα της Πατριάρχου Γρηγορίου χωρίς μελέτη και πρόβλεψη υδροροών για τα όμβρια, σχηματίζει λίμνη με αδιευκρίνιστο το όφελος για την περιοχή.
Οι απαντήσεις του κ. Αντιδημάρχου, στερούνται σοβαρότητας.
  • Έντονη ήταν η διαμαρτυρία του ΕΝΑΚ σχετικά με την εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος για την παραβατικότητα.
Το συμβούλιο πρόληψης της παραβατικότητας που έχει εκ’ του νόμου την ευθύνη αλλά διαθέτει και την επιστημονική γνώση και συγκρότηση δεν γνώριζε τίποτα.
  • Υπενθύμισε στη Δημοτική αρχή ο κ. Πανταζόπουλος ότι πρέπει να συζητηθεί στο Δημ. Συμβούλιο η πρόταση του κ. Λύτρα για τις ευθύνες της διοίκησης σχετικά με το κλείσιμο της Δημοτικής επιχείρησης από τον κ. Βαλασσόπουλο.
  • Ο δήμος Ηλιούπολης διοργάνωσε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 εκδήλωση για την καταπολέμηση της ανεργίας σε συνεργασία με την κερδοσκοπική εταιρεία SKYWALKER.GR η οποία ασχολείται με την διαχείριση βιογραφικών ανέργων με υψηλό τίμημα.
Το ΕΝΑΚ καταγγέλλει κατηγορηματικά τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής, που εκμεταλλεύεται την απόγνωση και την ανασφάλεια των νέων ανθρώπων και των ανέργων.
  • Επερώτηση για τις ΜΚΟ στις οποίες έχει εκχωρηθεί από τον κ. Βαλασσόπουλο το σύνολο των κοινωνικών δράσεων του Δήμου έκανε ο κ. Πανταζόπουλος.
Τεκμηρίωσε με επιχειρήματα ότι ο Δήμος δεν γνωρίζει ποιοι και πόσοι εργάζονται, πως προσλαμβάνονται, ποιες ακριβώς υπηρεσίες παρέχουν χωρίς έλεγχο και λογοδοσία στο Δημ. Συμβούλιο.
  • Ο Δημοτικός Σύμβουλος του κινήματος κ. Γιάννης Πούλος έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα και υπενθύμισε:
-Σχετικά με το ΚΑΠΗ της Πατριάρχου Γρηγορίου που έπαψε η λειτουργία του, ο Δήμαρχος είχε διαβεβαιώσει ένα χρόνο πριν ότι στο χώρο του κτιρίου θα στεγάσει καρδιολογικό κέντρο.
Ποια θα είναι τελικά η τύχη του κτιρίου το μίσθωμα του οποίου πληρώνεται από τους Ηλιουπολίτες και παραμένει ανενεργό;
- Υπάρχουν παραγωγοί που διαθέτουν προϊόντα στους πολίτες για λογαριασμό εταιρειών και όχι ως παραγωγοί. Πολλές φορές οι τιμές είναι υψηλότερες από τις τιμές της αγοράς.
Ας ξεκαθαρίσει τελικά η Δημ. Αρχή ποια θα είναι η πολιτική της στη διάθεση προϊόντων στους πολίτες από παραγωγούς.
- Ζήτησε την ευαισθητοποίηση του Δήμου σε ακίνητο της οδού Μυκόνου που με βάση έγγραφο της περιφέρειας Αττικής εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.


Για το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου