Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Κι από τους «φιλάνθρωπους» ποιος θα μας σώσει……;



Έχουν περάσει χιλιετίες από την εποχή που οι αυτοκράτορες στην αρχαία Ρώμη οργάνωναν θεάματα για να γίνουν δημοφιλείς, αλλά μόλις λίγες δεκαετίες από τότε που η Εβίτα Περόν στην Αργεντινή πραγματοποιούσε επιδεικτικά φιλανθρωπίες για να κερδίσει την αποδοχή του κόσμου.
Φαινόμενα που τον τελευταίο καιρό επαναλαμβάνονται συνεχώς στις μικρές μας κοινωνίες. Σ’ αντίστοιχο ρόλο «θαυμάσαμε» τον Δήμαρχο μας να συμμετέχει σε φιέστες «αγάπης» που επιδεικτικά προβλήθηκαν από γνωστό τηλεοπτικό σταθμό.
Συμπολίτες μας συμμετείχαν ως «άποροι» σε γεύμα αγάπης, ο φακός έκανε ζουμ πάνω σε πρόσωπα παιδικά και χέρια γεροντικά, στήθηκαν χοροί και πανηγύρια με κορυφαίους τους δημοτικούς άρχοντες. Κι αν όλα αυτά θυμίζουν κάτι από συγκεκριμένες παλιές εποχές… φταίνε οι συνειρμοί του μυαλού μας.
Κι αν κάποιος αισθανθεί ότι έτσι εξευτελίζονται οι άνθρωποι και οι θεσμοί και κάποιοι παίζουν επικίνδυνα λαϊκίστικα παιχνίδια είναι γιατί… προφανώς δεν είναι αρκετά καλός άνθρωπος ώστε να αισθανθεί αγάπη για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
      Η κρίση βαθαίνει και πλαταίνει. Δυστυχώς έτσι προσφέρεται «πεδίο δόξης λαμπρό» για την εκμετάλλευση της ανάγκης των συμπολιτών μας από τη δημοτική εξουσία με δημαγωγικό τρόπο.
Πολλές φορές στηλιτεύσαμε κινήσεις εντυπωσιασμού που στερούνταν του αντίστοιχου ουσιαστικού περιεχομένου. Άλλες προσπαθήσαμε να υποστηρίξουμε δράσεις με την ελπίδα να βοηθήσουμε. Αλλά αυτή η τελευταία «αγαθοεργή» κίνηση του επικεφαλής του δήμου μας ξεπέρασε κάθε όριο σεβασμού στοιχειωδών αρχών ανθρωπισμού και δημοκρατίας.
      Έλεος! Όχι άλλη φιλανθρωπία !  Λίγη ανθρωπιά!

Γιάννης Πούλος
Δημοτικός Σύμβουλος ΕΝΑΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου