Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

TO ENAK αποκαλύπτεται

    Καλά τα ευχολόγια για τα μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς όλοι μας. Εμείς, εσείς, που ζούμε τόσα χρόνια στην Ηλιούπολη, κοιτάζοντας γύρω, μήπως βλέπουμε τα πράγματα να αλλάζουν προς το καλύτερο;
Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, που ο λαός μας βιώνει μια ιδιότυπη κατοχή με τα μνημόνια, τη λιτότητα, την ανεργία, τα χαράτσια, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, η Ηλιούπολη και η κάθε Ηλιούπολη ζει την εγκατάλειψη.
Δεν ικανοποιούμαστε και δε βολευόμαστε με τη σημερινή κατάσταση της πόλης μας, που συνθλίβεται από την ανεργία, τη μερική απασχόληση και την ανασφάλιστη εργασία, που γερνάει, που στερείται συνολικού πολεοδομικού σχεδιασμού, που δεν έχει (ενώ έχει!!!κέντρο, που έχει οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα, που πολλές συνοικίες  είναι αφημένες στην τύχη τους, που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα απορρίμματά της, που η αδιαφάνεια και η κακοδιαχείριση βασιλεύουν….

Απευθυνόμαστε στους Πολίτες της Ηλιούπολης  και τους λέμε ότι: 

             Δεν μας αφορούν οι φιλοδοξίες των ανθρώπων και των κομμάτων εξουσίας, να βάψουν τον Δήμο στις αποχρώσεις του γαλάζιου της ΝΔ ή του πράσινου του ΠΑΣΟΚ, ή ακόμα και του «λευκού» των δήθεν ανεξάρτητων, ελπίζοντας έτσι να καλύψουν κάτω απ’ τη μπογιά, τις ευθύνες τους για τα χάλια της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας. Τις ευθύνες τους για τη μετατροπή της πόλης και των πολιτών σε «χρήστες» και «πελάτες» της όποιας εξουσίας τους.
‘Όμως αν και «ανεξάρτητοι»· έχουμε κι εμείς χρώματα.
Τη σκέψη και τη δράση μας τη χρωματίζουν…

το κόκκινο της κοινωνικής δικαιοσύνης,
το πράσινο της οικολογίας και του περιβάλλοντος,
και όλα τα άλλα χρώματα της συμμετοχής, της αυτο-οργάνωσης, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας.
Γιατί  το να έχεις δημοτικό σταθμό με δωρεάν τροφεία, το να έχεις ασφαλείς παιδικές χαρές, καθαρή και όμορφη πόλη, ασπίδα κοινωνικής προστασίας με κοινωνικές υπηρεσίες για αυτούς που τώρα κυρίως τις χρειάζονται…

Προϋποθέτει πρώτα- πρώτα να μην υποστηρίζεις την καταστροφική πολιτική του Μνημονίου και να αντιπαρατεθείς με τους εκφραστές της.
Προϋποθέτει να έχεις άλλη αντίληψη για το δημόσιο χώρο ως κοινωνικό αγαθό.
Προϋποθέτει να έχεις άλλη αντίληψη για τον Δήμο ως οργανισμό και όχι ως Ανώνυμη Εταιρεία,
Προϋποθέτει να μην αντιμετωπίζεται ο δήμος σαν επιχείρηση που πουλάει υπηρεσίες μόνο σε όσους έχουν χρήματα να τις πληρώσουν· που δεν αναπαράγει επαγγελματίες πολιτικούς, αλλά συνειδητοποιημένους πολίτες.
Προϋποθέτει να διαθέτεις άλλη άποψη για τις σχέσεις Δήμου και Δημοτών –όχι πελατειακές– και να πρωτοστατείς σε διεκδικητικά κινήματα δημοτών για όλα τα παραπάνω
    Mε την παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε  τοποθετηθεί ουσιαστικά και με συγκεκριμένες προτάσεις για θέματα που αφορούν:

* Το ρόλο του Δήμου & του Δημάρχου (Ο Δήμαρχος πρέπει να συνεργάζεται με τους πολίτες)
* Τους Δημότες (ειδικά τη νεολαία)
*  Την συγκοινωνία
*  Το Περιβάλλον
*  Τα Οικονομικά του Δήμου
* Το Τεχνικό Πρόγραμμα
* Τον Πολιτισμό
* Την δημόσια περιουσία
* Τον αθλητισμό
* Τον ελεύθερο επαγγελματία

    Πρέπει να πείσουμε ότι
 Προχωρούμε πάντα μπροστά, ανοίγουμε δρόμο, χτίζουμε με επιμονή και υπομονή, βήμα-βήμα μια νέα εικόνα που κυριαρχεί το ήθος και η ευγένεια στο πολιτικό λόγο. Πρέπει να πείσουμε ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, τις υποσχέσεις μας προς τους δημότες. Θα αγωνιστούμε  και θα παλεύουμε καθημερινά, για το κοινό μας σπίτι την Ηλιούπολη   που όλοι αγαπάμε.

    Η μεγάλη μας δύναμη είναι μόνο η συσπείρωση και δραστηριοποίηση των κατοίκων, που θα μας επιτρέψει να περάσουμε στην αντεπίθεση και να ζητήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τη πόλη μας και τους δημότες της.
Επομένως σας περιμένουμε όλους , να συνεργαστούμε, να οργανώσουμε ομάδες δράσης, να ανταλλάξουμε ιδέες και να οργανώσουμε καλύτερα την προσπάθειά μας.
Στην κίνηση μας συμμετέχουν ενεργοί πολίτες της Ηλιούπολης, που είναι παρόντες σε δράσεις και κινήματά της. Πιστεύουμε βαθιά στη δύναμη των κινημάτων, είμαστε κομμάτι τους και τα υπηρετούμε σταθερά για την ανάδειξη και εφαρμογή, στα δημόσια πράγματα, στις μεγάλες επιλογές και αποφάσεις για την πόλη, των αξιών της συλλογικής συμμετοχής και συναπόφασης, της αυτο-οργάνωσης και της άμεσης δημοκρατίας, της «αυτοδιοίκησης» τελικά, έτσι όπως εμείς την οραματιζόμαστε,
Πρέπει να πείσουμε ότι
Θα συνεργαστούμε στενά με τα ενεργά κινήματα και τις συλλογικότητες της πόλης και θα ενισχύσουμε  τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες (και όχι σωματεία-σφραγίδες) φροντίζοντας παράλληλα για τις ανάλογες υποδομές.
    Οι επερχόμενες εκλογές, είναι ώρα ευθύνης, περίσκεψης, απόφασης και δράσης.

Η ευθύνη των κυβερνήσεων είναι τεράστια.
Το ίδιο τεράστια είναι και η ευθύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Για εμάς δεν υπάρχει παραταξιακός πατριωτισμός.
Υπάρχει μόνο η Ηλιούπολη και οι δημότες της.

Αυτήν θέλουμε και αυτήν μπορούμε να υπηρετήσουμε.


Χρυσοσπάθης Γιώργος
Μέλος Γραμματείας ΕΝΑΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου