Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή του Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος Ηλιούπολης προς τους εργαζόμενους του Δήμου Ηλιούπολης

Αγαπητοί φίλοι εργαζόμενοι στο Δήμο Ηλιούπολης,
 Πλησιάζουν οι εκλογές  για την ανάδειξη των αιρετών διοικήσεων  των Δήμων της χώρας μας. Ο κυρίαρχος λαός στις εκλογές του Νοέμβρη θα αναδείξει την  Νέα διοίκηση του Δήμου Η-λιούπολης που θα αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης του Δήμου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η ύψιστη αυτή δημοκρατική διαδικασία έρχεται να δώσει την ευκαιρία στο λαό της Η-λιούπολης,  επιβράβευσης ή αποδοκιμασίας  ή επιλογής μιας νέας, καλύτερης, πολιτικής  πρό-τασης για την διακυβέρνηση του Δήμου.
Η παράταξή μας ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής διεκδικεί την εξουσιοδότηση  από το εκλογικό σώμα και να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης του Δήμου.  Κρίνουμε σκόπιμο να σας κάνομε κοινωνούς βασικών θέσεων μας.
 Η Δημοκρατία με την κυριολεκτική έννοια του όρου είναι δυνατή και κυρίως αναγνωρίσιμη μό-νο στο επίπεδο του Δήμου. Σε υπερκείμενες μορφές οργάνωσης της κοινωνίας η Δημοκρατία είναι μάλλον μια ποιο σύνθετη υπόθεση  και σίγουρα ποιο δυσδιάκριτη. Εσείς  έχετε την τιμή να εργάζεστε στο βασικό κύτταρο της Δημοκρατίας το Δήμο, εμείς ως υποψήφιοι να διεκδικού-με την εκλογή μας για να υπηρετήσουμε το θεσμό του Δήμου. Και οι δύο υπηρετούμε τον ίδιο τον λαό ο κάθε ένας από την σκοπιά του!
 Βασικός συνεργάτης της  Διοίκησης του Δήμου είναι οι εργαζόμενοι, ο κάθε ένας χωριστά ως αυτόνομη προσωπικότητα αλλά και ως οργανωμένο σύνολο. Με εδραιωμένη   την πίστη μας στο διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες αλλά και στην καθαρή θέση μας πως δεν θα εί-μαστε εργοδότες  αλλά αιρετοί διαχειριστές του  λαού, προσδοκούμε σε μια άριστη  και αποδο-τική συνεργασία για το συμφέρον  των πολιτών της Ηλιούπολης τους οποίους εσείς υπηρετείτε ήδη με την εργασία σας και εμείς διεκδικούμε  ως αιρετοί να υπηρετήσουμε .
 Οι 750 εργαζόμενοι στο Δήμο  Ηλιούπολης  αποτελούν το πολυπληθέστερο κλαδικό, σωμα-τείο στη πόλη μας και αναγνωρίζουμε το ρόλο του και την κοινωνική ευθύνη του όχι μόνο απέ-ναντι στο καλύτερο τρόπο εξυπηρέτησης των επαγγελματικών του στόχων αλλά και κυρίως τον  κυρίαρχο κοινωνικό ρόλο του στα δρώμενα της Ηλιούπολης και όχι μόνο. Η ετυμηγορία των εργαζόμενων, σε αγαστή σύμπλευση με την του  εκλογικού σώματος των πολιτών της Η-λιούπολης μπορεί να πετύχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Πολίτη της Η-λιούπολης.
  Αξίζει να σημειώσουμε την ανάγκη να αντιστρέψουμε την απαξίωση της εργασίας στο Δήμο και το Δημόσιο τομέα γενικά. Η παράταξή μας θα συστρατευθεί  με τους εργαζόμενους προ-κειμένου να αποκρουσθεί η σκόπιμη και υποβολιμιαία  αυτή άποψη, που πάνω της στηρίζονται όλα όσα δεινά  ζούμε το τελευταίο καιρό. Η ευθύνη των αιρετών της διοίκησης του Δήμου και των αιρετών των εργαζόμενων στο Δήμο πάνω στο θέμα αυτό είναι τεράστια και αποτελεί για μας ύψιστη και επείγουσα προτεραιότητα.
 Η προτεινόμενη ως μαγική λύση της «ιδιωτικής» πρωτοβουλίας, πρέπει να αποκαλυφθεί και να δώσει την θέση της στην ισορροπημένη μεταξύ των δύο τομέων πολιτική. Για να γίνει αυτό πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος ανάμεσα στην κοινωνία και σ’ αυτό η παράταξή μας υπόσχε-ται να είναι πρωτοπόρος τόσο με τους εργαζόμενους στο Δήμο όσο και με όλα τα σωματεία των εργαζόμενων στη πόλη μας.
Οι νόμοι σίγουρα δεν είναι προϊόν των εργαζόμενων, σίγουρα όμως  η εφαρμογή των νόμων σε συνεργασία με «ακάλυπτα» από το νόμο πεδία δημιουργικής ανθρώπινης φαντασίας, επι-τρέπει και αναδεικνύει δημιουργικές διαφοροποιήσεις. Μέσα από τις διαφοροποιήσεις αναδει
κνύονται νέες ιδέες που τελικά, πάνε τον κόσμο μπροστά. Η παράταξή μας με εμπιστοσύνη διαλεκτική και μάλιστα μέσα από οργανωμένα σύνολα όπως είναι τα σωματεία εργαζομένων,  προσδοκά  σε μια συνεχή διαδικασία αξιοποίησης νέων ιδεών, προτάσεων, τόσο στο τομέα της μελέτης όσο και στο τομέα της έμπρακτης διεκδίκησης  των συμφερόντων του εργαζόμε-νου προς το συμφέρον του Πολίτη. 
 Αναγνωρίζουμε το δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζόμενων στο Δήμο , απέναντι στην εκλογι-κή διαδικασία, αλλά και το δικαίωμα του εκλέγειν του  ΠΟΛΙΤΗ  εργαζόμενου στο Δήμο. Η δια-χείριση αυτής της ισορροπίας ανάμεσα στις δύο αυτές καταστάσεις είναι το μέτρο του συνειδη-τοποιημένου εργαζόμενου από την μια μεριά και του  αιρετού εκπροσώπου που διεκδικεί την ψήφο του πολίτη της Ηλιούπολης από την άλλη. Είναι βασική μας αξία ο σεβασμός στην  ι-σορροπία αυτή .
 Φίλοι εργαζόμενοι στο Δήμο Ηλιούπολης.
 Η παράταξη της οποίας  ηγούμαι  και διεκδικεί την τιμή να διοικήσει το Δήμο Ηλιούπολης στο-χεύει να φέρει ένα νέο πνεύμα, ένα νέο τρόπο σκέψης, ένα νέο τρόπο διαχείρισης των κοινών του Δήμου. Αναλύοντας την δύσκολη κατάσταση της χώρας μας εκτιμάμε πως δεν είναι μόνο, αποτέλεσμα  κακών ή λιγότερο κακών ανθρώπων  αλλά τρόπου σκέψης και λειτουργίας  συ-νολικά της κοινωνίας  και κυρίως των οργανωμένων μορφών έκφρασής της.
 Βασική μας έμπρακτη κατάθεση είναι η ενεργητική απόφασή μας να διεκδικήσουμε τη τιμή για την διαχείριση του Δήμου Ηλιούπολης μακριά από «στρατευμένες κομματικές πολιτικές» που μικραίνουν τις δυνατότητες των Δήμων και πνίγουν την ελεύθερη, δημιουργική  και γιατί όχι δι-αφορετική  προοπτική του κάθε Δήμου. Παλέψαμε για μια τέτοια πλουραλιστική πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά δεν  εισακουστήκαμε. Τολμάμε να θέσουμε την στάση μας και τις ιδέες μας στην κρίση του ίδιου του λαού της Ηλιούπολης  και ελπίζουμε ο ίδιος ο λαός να στα-θεί ενεργητικά απέναντι σε ότι μέχρι τώρα τον απογοήτευσε.
Δημήτρης Πανταζόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου