Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ



ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Εντυπωσιακή και πρωτόγνωρη ήταν η αγωνιστική συμμετοχή του γονεΐκού κινήματος και των εκπαιδευτικών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2011.

Η Δημοτική αρχή του Β. Βαλασσόπουλου σε μια πρωτοφανή επίδειξη ισχύος και αδιαλλαξίας ( άραγε σε ποιους;) υποστήριξε με πάθος τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων της πόλης μας. Να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός δήμαρχος της Αττικής που από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της πολιτικής των συγχωνεύσεων - καταργήσεων.

Οι μαζικοί φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας κάθισαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και υπερασπίστηκαν τη βιωσιμότητα των σχολείων και την προοπτική τους.

Η αδιάλλακτη στάση της δημοτικής αρχής δεν επέτρεψε στο Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει διότι με την στάση της εξόργισε τους γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το ΕΝΑΚ βρίσκεται σταθερά προσηλωμένο στην προάσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και την διασφάλιση της ‘’μη κατάργησης’’, αλλά της ουσιαστικής βελτίωσης της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην πόλη μας, ως κοινωνικό αγαθό μη διαπραγματεύσιμο.



Για το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα

Δημήτρης Πανταζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου