Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Αυτόνομη στέγαση Σχολείων

Το πιο κάτω κείμενο που αναφέρουμε, είναι μία πρόταση που θα πρέπει να είναι από τις πρώτες ή ίσως ακόμη και η πρώτη επιλογή της νέας δημοτικής κίνησης που θα προκύψει μετά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Είναι ένα αποτέλεσμα που προέκυψε μετά από έντονες πιέσεις και σκληρό αγώνα διαπραγματεύσεων με τον τότε δήμο Ηλιούπολης και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
Η αρχή έγινε το 2007, όπου γονείς, καθηγητές κλπ εμπλεκόμενοι φορείς είπαν «Δεν πάει άλλο» με το θέμα των 6 προκατασκευασμένων αιθουσών στο συγκρότημα των 4ου (και 6ου πριν 2 χρόνια) Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου.
Η τότε διεύθυνση των σχολικών μονάδων από κοινού με τα προεδρεία των Δ.Σ. των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, κάλεσαν εκπροσώπους μηχανικούς του Ο.Σ.Κ. όπου μετά από σχετική μελέτη, απεφάνθησαν τότε ότι είναι εφικτή η υλοποίηση προσθήκης και ανέγερσης διδακτηρίου, έτσι ώστε να λειτουργεί το συγκρότημα κάτω από φυσιολογικές και ανθρώπινες πάνω από όλα συνθήκες. (ΟΣΚ, Αρ. Πρωτ. ΕΓ32-Τ2/12872/14-5-2009). Στο αίτημα αυτό ζητείτο από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ηλιούπολης, η σύμφωνη γνώμη τους.
Κατά την 12η συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 11 Ιουνίου 2009, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλ. Γεωργαντάς ως υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος παιδείας, εισηγήθηκε το θέμα στο Δ.Σ. και μετά από την τοποθέτηση του συνόλου των παρατάξεων, η πρόταση εγκρίθηκε σχεδόν κατά πλειοψηφία και επιδόθηκε στον Ο.Σ.Κ.
Από τότε και ύστερα από αρκετές οχλήσεις στη μετέπειτα δημοτική αρχή, δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ο αγώνας που έκαναν οι γονείς, μαθητές, διδακτικό προσωπικό, έπεσε στο απόλυτο κενό.

Πληροφορούμε όμως τον κόσμο που στήριξε τη προσπάθεια αυτή, ότι υπάρχει και συνέχεια.

Η θέση του ΕΝ.Α.Κ., είναι ξεκάθαρη και θα την υποστηρίξει με όλες τις δυνάμεις του, «η απόφαση θα πρέπει να υλοποιηθεί πάση θυσία» χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δημ. Πανταζόπουλος. Όπως επίσης, θα πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή η ανακατανομή ορίων στις σχολικές μονάδες της Ηλιούπολης, οι οποίες θα αποκτήσουν μια αυτονομία ανά βαθμίδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κενές αίθουσες σε κάθε σχεδόν σχολικό συγκρότημα. Γυμνάσιο με γυμνάσιο, Λύκειο με λύκειο, θα πρέπει να αποτελέσουν ανεξάρτητες μονάδες και όχι σχολικές μονάδες με συνονθύλευμα μαθητών. Το πιο βασικό στη συγκεκριμένη πρόταση , είναι παντελώς ανέξοδη για τον δήμο. Και φυσικά θα υλοποιηθεί κατόπιν διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (συλλόγους διδασκόντων, ένωση & συλλόγους γονέων και δημοτική επιτροπή παιδείας).

Την σχετική παρουσίαση επιμελήθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
με το ΕΝ.Α.Κ. Θανάσης Ρεϊσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου