Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον απερχόμενο Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο

Κύριε Βαλασόπουλε,
Από την ημέρα που ανέλαβες τη διοίκηση του Δήμου και για περισσότερο από 2 χρόνια μας κορόιδευες και μας εξαπατούσες με ψεύτικες υποσχέσεις και κάλπικα έγγραφα, τους δασκάλους  και τους μουσικούς της φιλαρμονικής αλλά και μένα τον ίδιο, απολαμβάνοντας τις υπηρεσίες που με προθυμία προσφέραμε μη πιστεύοντας ότι μπορεί ένας Δήμαρχος να είναι ψεύτης.
Δεν δίστασες να πεις σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανιστόρητα πράγματα σχετικά με την ιστορία της Φιλαρμονικής του Δήμου, ψέματα και συκοφαντίες με ιδιαίτερη ευκολία και άνεση, παρόλο που ήξερες  ότι ήταν ψέματα και –το χειρότερο για σένα- ότι μ’ αυτά προσπαθούσες να μειώσεις και να προσβάλεις τον παλιό σου δάσκαλο.
Αυτό λέγεται θράσος.
Με δίκασες και με καταδίκασες αναπολόγητο, με κλειστά τα μικρόφωνα της αντιπολίτευσης και χωρίς να μου δώσεις ΠΟΤΕ τη δυνατότητα της υπεράσπισης του εαυτού μου.
Σου απάντησα με τέσσερις επιστολές που έλαβες, τις οποίες κοινοποίησα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημοσίευσα στο διαδίκτυο. Επί έντεκα μήνες σιωπάς!!! Εσύ ο θυμώδης και λαλίστατος. Αυτό λέγεται δειλία.
Κάνε μόνος σου την άθροιση (θράσος +δειλία) για να δεις το αποτέλεσμα.
Όπως σου έγραψα (Ιούνιος 2013) η συκοφαντία είναι ΑΤΙΜΙΑ και διώκεται από την Ποινική μας Δικονομία σαν ατιμωτική πράξη.
Σου υποσχέθηκα ότι δεν θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη (τουλάχιστον για το ποινικό μέρος). Περίμενα όμως ότι θα έλεγες ή θα έκανες κάτι για να δικαιολογήσεις τα λόγια που έφυγαν από τα δόντια σου.
Επί έντεκα μήνες σιωπή, από εσένα αλλά και από αυτούς, που σαν άβουλα όντα, άκουσαν, είδαν και διάβασαν για τα ψέματα και τις συκοφαντίες σου και σιώπησαν. (Μιλώ για την πλειοψηφία που σε στηρίζει).
Πρέπει να ξέρεις όμως κι εσύ κι αυτοί πως η Νομοθεσία μας ορίζει ότι οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται την τέλεση αδικήματος-ιδιαίτερα του Ποινικού Κώδικα- και στη συνέχεια σιωπά, γίνεται συνένοχος συγκάλυψης αυτού του αδικήματος.
Θέλω λοιπόν να μάθω:
-Θα πας στις εκλογές σιωπώντας εσύ και οι δικοί σου;
-Θα πεις κάποιες δικαιολογίες (σαν αυτές που λες ότι διέλυσες τη φιλαρμονική για λόγους οικονομιών;)
-Θα πεις άλλα μεγαλύτερα και χειρότερα ψέματα;

Μην ξεχνάς. Καμαρώνεις ότι είσαι ο πρώτος πολίτης της πόλης.
Μπορείς να υποδείξεις στους συμπολίτες μας έναν άλλο πρώτο πολίτη (Δήμαρχο οποιουδήποτε Δήμου της χώρας) που να έχει δείξει τη συμπεριφορά σου;
Περιμένω μαζί με όλη την Ηλιούπολη,  που λες ότι είναι Πρώτη στην έννοια σου, ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
Νίκος Πολυχρονόπουλος
Καθηγητής Μουσικής-Αρχιμουσικός.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:  1. Δήμαρχο Ηλιούπολης (Δια του Προέδρου του Δημοτ. Συμβουλίου)
                      2. Σε κάθε Ηλιουπολίτη που επιθυμεί και επιβάλλεται να λάβει γνώση.

Υστερόγραφο: Για όποιον αμφιβάλλει για την αλήθεια και την εγκυρότητα των στοιχείων της επιστολής, έχω στη διάθεση του τα ΕΠΙΣΗΜΑ απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου μετη σφραγίδα και την υπογραφή του Προέδρου του Δημ  Συμβουλίου κ. Ιωάννη Νικηφόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου