Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Οι αμετανόητοι

Ενα κείμενο δανεισμένο απο τον φίλο  κ Κουτούβαλη Νίκο.

Οι Αμετανόητοι

Είναι πραγματικά δύσκολο να οργώνεις τα βράχια και να σπέρνεις στην άμμο. Βέβαια το έδαφος όταν έχει καιρό να φροντιστεί να αναζωογονηθεί λογικό είναι να είναι τραχύ και να έχουν μεγαλώσει κατά πολύ τα ζιζάνια που το λυμαίνουν .Χωρίς ίχνος ντροπής οι εκπρόσωποι του παλαιοκομματικού μεταπολιτευτικού συστήματος εν όψη των εκλογών επισκέπτονται τις τοπικές κοινωνίες μεταμφιεσμένοι σε γυρολόγοι μικροπωλητές συνειδήσεως και με περίσσια υποκρισία υπόσχονται προεκλογικές ψευτιές . Επιμένουν να στηρίζουν την πελατειακή σχέση μοιράζοντας οίκτο και μιζέρια ,
εξαγοράζοντας την αξιοπρέπεια των εξασθενημένων συμπολιτών μας με δίμηνες ή πεντάμηνες συμβάσεις ταπείνωσης και αναγκαστικής αποδοχής.
Υπόσχονται πάνω από τα ερείπια της κρίσης ότι όσοι πολίτες με πρόσχημα την κοινωνική αποκατάσταση ψηφίσουν τους εκλεκτούς των κομμάτων
<< Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ ,ΕΛΙΑ ,ΣΥΡΙΖΑ >> θα λάβουν μέρος στην μοιρασιά του πλεονάσματος .Θυμίζω πως αυτό το πλεόνασμα προέρχεται από την αποδόμηση της υγείας ,της παιδείας ,των εργατικών δικαιωμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης .Είναι αποτέλεσμα της υπέρμετρης και άδικης φοροεισπρακτικής πολιτικής της Ν.Δ.και του αντιπροέδρου της συγκυβερνησης ΠΑΣΟΚ ή ΕΛΙΑ .
Αγαπητοί φίλοι μην αφήσετε τους ψευτοσωτήρες που λυμαίνουν την πολιτική ζωή του τόπου να σκλαβώσουν τις υπερκομματικές κινήσεις πολιτών που αναπτύσσονται στις τοπικές κοινωνίες .Οι Δήμοι μπορούν να γεμίσουν με θετική ενέργεια το πολιτικό σκηνικό και να ανατρέψουν τους κομματικούς κηφήνες .Τα κόμματα με την σημερινή μορφή τους είναι ξεπερασμένα .

Η κοινωνία αναζητά νέους ανοικτούς πολιτικούς ορίζοντες όπου οι νέοι συμμετέχουν ενεργά και η αποχή δεν θα είναι πρώτη στις προτιμήσεις των πολιτών .Η τοπική αυτοδιοίκηση εδώ και καιρό κρατά στα χέρια της την τύχη αυτού του τόπου.Η πατρίδα μπορεί να αλλάξει ρώτα και να δώσει πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια στους πολίτες της .Φτάνει να ενώσει σωστά το παζλ των κοινωνιών της τοπικής αυτοδιοίκησης .Η δημοτική αρχή που προάγει τον εθελοντισμό ,σέβεται το φυσικό περιβάλλον ,μεταλαμπαδεύει την παράδοση στις επόμενες γενιές ,πορεύεται με όραμα στο μέλλον ,κεντρίζει το ενδιαφέρον των νέων μας ,μάχεται την ιδιοτελή συναλλαγή και στηρίζει πολιτιστικές δραστηριότητες ,θεωρείτε κατά την γνώμη μας πετυχημένη και θέτει τα θεμέλια για την δημιουργία ενός κράτους δικαίου και κοινωνικής προσφοράς .

Θανάσης Ρεϊσσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου