Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗ, ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

  Ο δήμαρχος, ο πρώτος πολίτης της πόλης, είναι αυτός που διαμορφώνει την εικόνα, την καθημερινότητα, την ποιότητα, την ασφάλεια και την λειτουργικότητά της. 
  Αν τυχόν, αποποιηθεί αυτές τις ευθύνες  τότε δεν είναι δήμαρχος αλλά μαριονέτα. Για την πόλη μας, όποια και αν είναι αυτή, χρειαζόμαστε έναν δήμαρχο-ηγέτη, να μας καθοδηγήσει και να λάβει στρατηγικές αποφάσεις μεγάλης κλίμακας, να δώσει στην πόλη εξωστρέφεια, χαρά, περηφάνια και τιμή. Όχι κατάντια, συντηρητισμό, ψέμα, διαπλοκή και αναποτελεσματικότητα. 
Να μας κάνει να αισθανθούμε πως η πόλη μας είναι η καλύτερη πόλη της Ελλάδας αναδεικνύοντας τα δυνατά της σημεία και όχι μια πόλη-ουραγός. Δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετικός στόχος από αυτόν. Οφείλουμε στους εαυτούς μας να το απαιτήσουμε καθαρά και δυναμικά, αφήνοντας στην άκρη μικροσυμφέροντα που τυχόν έχει ο καθένας μας. Γιατί αυτά ψάχνουν να βρουν μανιωδώς και σε αυτά στηρίζουν την εκλογή τους οι απανταχού ανίκανοι συρρικνώνοντας έτσι την μεγάλη εικόνα σε κορνίζα. 
Εάν τα παραπάνω, θετικά ή αρνητικά δεδομένα, χαρακτηρίζουν τον υφιστάμενο δήμαρχό μιας πόλης ή κάποιον άλλον υποψήφιο που θα θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία του δημότη, τότε δυο πράγματα μπορείτε να κάνετε ενόψει εκλογών: 
α) να παραμείνετε ακίνητοι σαν παγωμένη εικόνα που διαρκώς διαβρώνεται και σαπίζει από τη φθορά του χρόνου ή 
β) να προχωρήσετε μπροστά, απαιτώντας από τον υφιστάμενο ή υποψήφιο δήμαρχο κάτι καλύτερο. Ένα δήμαρχο με όραμα και πίστη στους στόχους του. Να κάνει την πόλη του, όποια και αν είναι αυτή, υπόδειγμα σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και διεθνώς αναγνωρίσιμη.
Μοναδικός γνώμονας είναι πλέον τα αποτελέσματα υπέρ του δημότη και του κοινωνικού συνόλου της πόλης. Η ψήφος έχει δύναμη όχι μόνον όταν πετυχαίνει το στόχο αλλά όταν φέρνει και ορθό αποτέλεσμα. Τέλος στα ψέματα. 
Υπάρχει λύση. 
Η μόνη λύση είναι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ.  


Γιώργος Χρυσοσπάθης
υποψήφιος  Δημοτικός Σύμβουλος
με το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα
Μέλος γραμματείας του ΕΝ.Α.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου