Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η Υγεία σε κρίση.



Πολίτη   αυτής της χώρας- ασφαλισμένε,

Ο νόμος της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ  για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των  όποιων δωρεαν παροχών υγειας απέμειναν σημερα.   Στον κρατικό προυπολογισμό του 2014 προβλέπεται μείωση της χρηματοδότησης των δημοσιων νοσοκομείων κατα 32%,του ΕΟΠΥΥ 30%,και της φαρμακευτικής δαπάνης κατα 15%.
Η κατάσταση που  επικρατεί στα νοσοκομεία ειναι εγκληματική.
Εθεσαν σε διαθεσιμότητα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  κατήργησαν νοσοκομεία και μονάδες  πρωτοβάθμιας  περίθαλψης .
Το ΙΚΑ –ΕΤΑΜ ο μεγαλυτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χωρας κλυδωνίζεται συθέμελα λόγω τραγικής έλλειψης σε προσωπικό το οποιο την τελευταια δεκαετια εχει μειωθει σχεδον κατά 40%.  Οι παραιτησεις συνεχιζονται με αυξημένο ρυθμο λογω των γνωστων αντίξοων συνθηκών και των επικείμενων μειώσεων του εφ’απαξ .
Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επιβαρύνθηκε επισης με νεα αντικειμενα οπως την βοηθεια στο σπιτι  τα ΚΕΠΑ  (για ολους τους πολίτες  ανεξάρτητα ασφαλιστικου φορεα) και προσφατα την εισπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλων των μεγαλυτερων ασφαλιστικων ταμειων (ΟΑΕΕ ΟΓΑ  ΕΤΑΑ)  με την μορφη του υπο σύσταση   ΚΕΑΟ.  Το κρατος πρεπει να ακουσει την κραυγη αγωνιας  μας για το μελλον του  ικα-εταμ  και τα εκατομμυρια των ασφαλισμενων και των συνταξιουχων
Ειναι εθνικο καθηκον και χρεος να υπερασπισουμε και να θωρακισουμε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ  τον μεγαλυτερο ασφαλιστικο φορέα της πατριδας μας ωστε να συνεχισει να παρεχει της υπηρεσιες του στους πολιτες.


Μετα τιμης
Χ  α  ν  τ έ   Τ  ά  ν  ι  α  

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
με Υποψήφιο Δήμαρχο τον
Δημήτρη Πανταζόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου