Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΖΟΥΣΕ Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ

Καθώς μια μέρα ξεσκόνιζα την βιβλιοθήκη μου, έπεσε στα χέρια μου ένα παιδικό βιβλίο με την ζωή του αρχαίου φιλόσοφου  Διογένη. Αμέσως το μυαλό μου ταξίδευσε στην Αρχαία Αθήνα και φαντάσθηκα ένα λεπτόσωμο ανθρωπάκο, με μορφή ασκητική, να κρατά το φανάρι του και να βγαίνει από ένα τεράστιο πιθάρι.
Χαμογέλασα με τις σκέψεις μου και μουρμούρισα με παράπονο: «Αχ…Διογένη!» Χωρίς να το θέλω δάκρυσα καθώς ψηλαφούσα το εικονογραφημένο βιβλίο που ήταν χαρισμένο με ωραία αφιέρωση  από έναν  αγαπημένο θείο μου που δεν ζει πια και μονολόγησα: «Για δες! Ο Διογένης πριν τόσα χρόνια έβγαινε με το φανάρι και έψαχνε για άνθρωπο!
Δεν ανέχθηκε ούτε το Μέγα Αλέξανδρο να  του κρύβει τον ήλιο!»
Ίσως ο σωστός Άνθρωπος να ήταν σπάνιο είδος από παλιά! Όπως σήμερα που  οι διάφοροι τσαρλατάνοι, με υποσχέσεις και ψεύτικα χαμόγελα το «παίζουν» Σωτήρες και αθώες περιστερές! Ψέμα και αλαζονεία! Και άλλοι πάλι χωρίς να καταλαβαίνουν και οι ίδιοι την ανεπάρκειά τους θέλουν να χορέψουν τον ίδιο χορό σε βάρος του αθώου πολίτη, που βαρέθηκε πια να ακούει τον άνοστο σκοπό τους! Η προχειρότητα και η κακογουστιά στο μεγαλείο τους!
Το φως του ήλιου πρέπει όλους να μας φωτίζει! Κι αυτοί που έχουν το θράσος ενσυνείδητα να μας σκιάζουν, ας πάρουν βάρος του ίσκιου τους μακριά αν δεν μπορούν  κάτι καλύτερο να κάνουν! Υπάρχουν Άνθρωποι με όραμα, ιδανικά, στόχους και μεθοδικότητα που μπορούν να δώσουν στην Ηλιούπολη την ομορφιά, τη λειτουργικότητα και την αίγλη που της αξίζει!
Θα δώσουμε  τη μάχη στις επικείμενες εκλογές για να πάρει ανάσα η πόλη μας!  Χρειάζεται όμως όλοι να ορθώσουμε το ανάστημά μας και σαν το Διογένη, να απαιτήσουμε έναν πελώριο και δυνατό ΗΛΙΟ που θα ρίξει φως στις σκοπιμότητες, την ιδιοτέλεια, την άγνοια και την ανεπάρκειά τους!! Τότε μονάχα το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ της ειρήνης θα φέρει γαλήνη και ικανοποίηση στις καρδιές των πολιτών!

Ηλιακοπούλου Βασιλική
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΧΑΡΑΚΤΡΙΑ ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου