Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Το Eνωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης καθαρίζει το Πάρκο Κυδαθηναίων – Καλαβρύτων.


Κυριακή 16 Οκτωβίου , ώρα 10 το πρωί , όλοι οι υποψήφιοι του Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος Ηλιούπολης με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Δημήτρη Πανταζόπουλο, συγκεντρώθηκαν μπροστά από το εργαστήριο Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Κέντρου Ηλιούπολης για να καθαρίσουν το πάρκο μεταξύ των οδών Κυδαθηναίων και Καλαβρύτων.
Με την  συμβολική αυτή κίνηση ο κ.Πανταζόπουλος και οι συνεργάτες του θέλησαν να δηλώσουν  την προτεραιότητα που δίνουν στο μεγάλο θέμα της  καθαριότητας της πόλης και της προσβασιμότητας των πάρκων.
Eκτός από την καθαριότητα του πάρκου ένα μεγάλο θέμα ήρθε στην επιφάνεια, όταν ο κ.Πανταζόπουλος και οι συνεργάτες του βρέθηκαν μπροστά σε πολίτες της περιοχής.

Ξαφνιασμένοι οι κάτοικοι από την ενέργεια αυτή του Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος, τους οδήγησαν στο «πατητήρι», το ρακοαποστακτήριο , το αναψυκτήριο , το συντριβάνι , και το μικρό υπαίθριο θεατράκι. Η εγκατάλειψη σε πλήρη «μεγαλοπρέπεια»! Σκουπίδια  και λιμνάζοντα νερά μέσα στο πατητήρι  ανέδυαν μια βαριά μυρουδιά λάσπης και ακαθαρσιών που όταν φυσάει αέρας μπαίνει στα σπίτια των κατοίκων. Μέσα στο «πατητήρι» δυο μικρά καχεκτικά από την εγκατάλειψη γατάκια προσθέτουν με τα κόπρανά τους στην δυσοσμία του λάκου. Δίπλα ακριβώς , μια δήθεν παιδική χαρά με μια κούνια και μια «τσουλίθρα» εκθέτουν τα παιδιά σε ανυπολόγιστους κινδύνους.       
«…Κάντε κάτι…. γκρεμίστε το …δεν είναι δυνατόν να φέρομε τα παιδιά μας να παίξουν…κινδυνεύουν από τις βρωμιές …κλέψανε τις πόρτες του πάρκου.. πλήρης εγκατάλειψη …διαμαρτυρότανε  οι πολίτες!
Από μια πρώτη ματιά στο χώρο φαίνεται  ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα του Δημότη της Ηλιούπολης και χάθηκαν – πετάχτηκαν κυριολεκτικά .Αν το έργο ήτανε "ενεργό" θα ήτανε και ωραίο έργο !
Η επίδειξη αγωνιστικότητας για ακόμα περισσότερα χρήματα, όταν συνοδεύεται από την κατάσταση εγκατάλειψης έργων με μεγάλο κόστος , όπως αυτά , στο πάρκο Κυδαθηναίων  πρέπει να κάνει κάθε Δημότη να προβληματιστεί  για το πώς διαχειρίζονται τα χρήματά του οι Δημοτικοί άρχοντες!  Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος υποσχέθηκε άμεση αποκατάσταση της λειτουργικότητας του Πάρκου. 
Καθαρίστηκε , εκεί επί τόπου, η εστία μόλυνσης  μέσα στο πατητήρι. Καθαρίστηκε και βάφηκε το μικρό θεατράκι. Ο κ. Αναγνώστου  επί τέσσερα χρόνια δεν έκανε τίποτα, για το σημείο αυτό και μάλλον δεν πέρασε ποτέ από εκεί.
Συγκινητική η παρουσία του γείτονα κ. Γιώργου και της συζύγου του, που φέρανε φαγητό για τα γατάκια.. " ..τηλεφωνήσαμε στη φιλοζωϊκή και μας είπανε πως ασχολούνται μόνο με σκυλιά ..Ήτανε τρία τα γατάκια και προχθές το βράδι, αδέσποτα σκυλιά κατασπαράξανε το ένα   είπε ο κ. Γιώργος …αύριο μεθαύριο την ίδια τύχη θα έχουν και τα δύο που μείνανε ….Η φιλοζωϊκή  , μας είπε  πως το μόνο που  μπορεί να  κάνει είναι μια καλή τιμή για να τα στειρώσουμε… πρόσθεσε ο κ. Γιώργος ! Ο Δήμος τί κάνει κύριε Αναγνώστου?  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου