Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Aτάκα : Ο κόσμος έχει βαρεθεί ! Ναι, αλλα δεν κάνει τίποτα !

Ατάκα: Ο κόσμος έχει βαρεθεί.....
Σχόλιο: Ναι, αλλά δεν κάνει και τίποτα!!!
Ο κόσμος έχει βαρεθεί τα μεγάλα λόγια, τις μικρότητες στη συμπεριφορά των υπευθύνων ή αυτών που ελπίζουν να γίνουν υπέυθυνοι. Βρίσκεται μέσα σε έναν κυκεώνα προβλημάτων οικονομικών και προσωπικών και φως πουθενά. Ο ένας υποψήφιος μαλώνει, βρίζει, καυγαδίζει, μέμφεται τον άλλον. Πραγματικά με κάνει και ντρέπομαι αυτή η κατάσταση και όχι μόνο αυτή!!! Το συγκεκριμένο είδος ντροπής το αισθάνθηκα για πρώτη φορά το 2006.

Ήμουν τότε υποψήφια Δημοτική σήμβουλος και είπα ότι θέλω να εκλεγώ για να προσφέρω. Η αντιμετώπιση θα ήταν καλύτερη εαν έλεγα "θέλω να κατέβω στις εκλογές για να κλέψω" - Τι εκφραση και αυτή "να κατέβω στις εκλογές!" Ο εν λόγω κύριος που με αντιμετώπισε έτσι μέχρι τότε μου ήταν άγνωστος - έπειτα έγινε φίλος και ψηφοφόρος - χαμογέλασε ειρωνικά και μου το είπε καθαρά: Μην προσβάλεσαι! Δεν είναι προσωπικό. Του απάντησα: και όμως είναι!! Διότι με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας μέχρι ενός σημείου είναι φυσικό επακόλουθο αυτή η αντιμετώπιση.

Απο το σημείο αυτό όμως και έπειτα υπάρχουν άνθρωποι σαν και του λόγου μου - αρκετοί μπορώ να πω - που και προσβάλλονται και προσωπικά το παίρνουν! Θέλουμε να δώσουμε και να προσφέρουμε! Γιατί κύριοι μας χαμογελάτε ειρωνικά; Είμαστε πρόσωπα αδιάφθορα αφθαρτα -- θα μου πεις ακόμη, μετά τι γίνεται; Και αυτός ο φόβος που απο τους παλιότερους καλλιεργείται εσκεμμένα θα σας αφήσει να μην δοκιμάσετε τους καινούργιους; Γιατί εμμένετε σε ένα στείρο κατεστημένο και σε ταμπέλες του στυλ: όλοι που ασχολούνται με τα κοινά είναι........Εδώ βάζετε, κύριοι, αυτούς που επιθυμείτε! Αλλά πραγματικά με την ψήφο σας ότι επιθυμείτε! Μπορείτε να βάζετε αχρείους, φιλόδοξους, μωρόδοξους, ματαιόδοξους, κίβδηλους, ψεύτες, μικροπολιτικάντηδες, μικρόψυχους, ιντριγκαδόρους αλλα και Ανθρώπους.

Η ψήφος είναι ισχυρό όπλο! Γιατί δεν το χρησημοποιείτε σωστά σε συνδυασμό με την κριτική σας ικανότητα; Γιατί γίνεστε συνεργοί στον εξευτελισμό της δημοκρατίας; Όλοι σχεδον έχουμε τα ίδια προβλήματα. Κάποιοι απο εμάς με τη προσφορά στον συνάνθρωπο τα ξεπερνάμε. Γιατί δεν μας ενθαρρύνετε; Γιατί όταν το ισχυριζόμαστε αυτό μας κάνετε να ντρεπόμαστε και να θεωρούμαστε στην καλύτερη των περιπτώσεων οστοπιστές και ονειροπόλοι; Ποιό είναι το κακό; Που ονειρευόμαστε; Μα ένας στόχος είναι ένα όνειρο με διορία.

Με το δικαίωμα που μου δίνει η 20ετής εκπαιδευτική μου ιδιότητα θα σας παρακαλούσα πολύ αγαπητοί μου συνδημότες να αξιολογήσετε τις νέες παρουσίες στα ψηφοδέλτια! Να το ψάξετε το θέμα και να ψηφίσετε αυτούς που πραγματικά σας πληρούν ως προσωπικότητες. Να επιδιώξετε να μας γνωρίσετε όλους έναν έναν απο κοντά. Έτσι θα σχηματίσετε τη σωστή άποψη γιά όλους.
Έχουμε ακόμη καιρό μέχρι τις 7 Νοέμβρη να οικοδομήσουμε το δήμο που θέλουμε με ανθρώπους που βλέποντάς τους θα έχουμε πραγματικά χαμόγελα και όχι .....αποθαρρυντικές υποβαλλόμενες ειρωνείες.

Σοφία Δ. Βάνα
Συγγραφέας - Φιλόλογος
Υπ. Δημ. Σύμβουλος
ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου