Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση για την προβολή και διαφήμιση των παρατάξεων στην Ηλιούπολη.

Ανακοίνωση του Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος για την προβολή και διαφήμιση των παρατάξεων στην Ηλιούπολη.

Το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης με αίσθημα ευθύνης , έβαλε σε δημόσιο διάλογο το θέμα της αναγκαίας προβολής των θέσεων και των προτάσεων των παρατάξεων που παίρνουν μέρος στις εκλογές.
Από την αρχή θέλομε να κάνομε σαφές πως βασική μας αρχή είναι η συνεννόηση των παρατάξεων προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο η κάθε παράταξη μπορεί να εξασφαλίσει την δυνατότητά της , να προβάλλει τις ιδέες της ,τις θέσεις της και τα πρόσωπα που την εκφράζουν.
Όλη αυτή η καθαρά πολιτική διεργασία , για να πετύχει πρέπει να βασίζεται σε μία από τις παρακάτω δύο συνθήκες
Πρώτη συνθήκη : «Χάρτα» που με σαφήνεια ορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των παρατάξεων . Η τήρηση των συμφωνηθέντων ανατίθεται σε κοινή επιτροπή που έχει την ευθύνη παρέμβασης όπου διαπιστώνονται παρεκκλίσεις. Μια τέτοια επιτροπή μπορεί να βάλει και θέματα τα οποία δεν καλύπτει ο νόμος αλλά η ίδια η επιτροπή τα κρίνει αναγκαία και αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη τους. Αυτό όμως απαιτεί πολιτικό πολιτισμό και πολιτική διάθεση , να διαμορφωθούν οι ανάλογες συμπεριφορές.
Δεύτερη συνθήκη : Η εφαρμογή των νόμων. Στη περίπτωση αυτή τα όργανα που εντέλλονται να εφαρμόσουν τον νόμο αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους προς την κατεύθυνση αυτή με σαφήνεια και έγκαιρα .
Σημαντικά θέματα όταν τα αντιμετωπίζομε την τελευταία στιγμή , υπεισέρχονται ιδιοτελείς σκοπιμότητες και δημιουργούν κακές εντυπώσεις . Δυστυχώς , μόνο σε τέτοιες , προεκλογικές , στιγμές η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει και να προβληματιστεί για τα μικρά και ασήμαντα που όμως συνθέτουν το μεγάλο και το σημαντικό .
Στη πόλη μας έπρεπε να διατεθούν τουλάχιστον 60 διαφημιστικές επιφάνειες (10%) στεγάστρων ή ρακετών για το θέμα της διευκόλυνσης των πολιτικών διεργασιών και προβολής πολιτικών μηνυμάτων σε διαρκή βάση. Τα συγκεκριμένα διαφημιστικά μέσα έπρεπε να εξυπηρετούν κάθε μορφή πολιτικής έκφρασης της πόλης στα πλαίσια ενός προγραμματισμού με ευθύνη του Δήμου .
Αυτό έπρεπε να γίνεται από το 2002 . Δεν έγινε ! Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την συνέχιση αυτής της στέρησης του εργαλείου αυτού από τις πολιτικές διεργασίες της πόλης.
Το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης δεσμεύεται να διαθέσει το 20% ,δηλαδή 120 διαφημιστικές επιφάνειες για την διευκόλυνση της πολιτικής λειτουργίας της πόλης σε διαρκή βάση όπως ο νόμος ορίζει. Επί πλέον το Ενωτικό Αυτοδιοκητικό Κίνημα Ηλιούπολης δεσμεύεται να φέρει σε δημόσια συζήτηση κανονισμό λειτουργίας της διαφήμισης και προβολής στην πόλη. Μέσα από ένα πλήρη και δημοκρατικό Εσωτερικό Κανονισμό για την προβολή και διαφήμιση στην Ηλιούπολη θα καθιερωθούν κανόνες που θα διευκολύνουν τον πολιτικό διάλογο και θα αποτρέψουν «ιδιοτελείς» προσεγγίσεις «εν θερμώ»! Βασική πρόνοια του κανονισμού θα είναι οι συντελεστές και κανόνες κατανομής όλων των διαφημιστικών θέσεων που προβλέπει ο νόμος και συμφωνεί η πόλη.
Θεωρούμε πως βασικές παραλήψεις του «τοπικού» μας πολιτικού συστήματος πρέπει να λάβουν τέλος και να μπούμε σε μια περίοδο δημιουργικής επικοινωνίας μεταξύ των παρατάξεων και άλλων πολιτικών ρευμάτων και προβληματισμών που αναπτύσσονται στην πόλη μας.
Τέλος δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης εκφράζεται μόνο μέσα από τις επίσημες θέσεις του. Σε καμιά περίπτωση δεν ταυτίζεται με απόψεις περί «κοινωνικού αυτοματισμού» ή άλλων δήθεν «ακτιβίστικων» ενεργειών.
Καλούμε όλες τις παρατάξεις να αξιολογούν και να χαρακτηρίζουν , στον μεταξύ τους διάλογο ή και τις σχετικές αντιπαραθέσεις τους , τις επίσημες θέσεις τους και να μην αλληλοχρεώνουν πράξεις ή ενέργειες πολιτών που εκφράζουν τις οποιεσδήποτε αγωνίες τους και σαφώς είναι ατομικά υπεύθυνοι γιαυτό .

Γραφείο Τύπου
Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος Ηλιούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου