Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΟΠΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Από την εμφάνιση του ανθρώπου πάνω στη γη, έως σήμερα η οπτική επικοινωνία έχει δώσει δείγματα ουσιαστικά για τη στοιχειώδη οργάνωση και την εξέλιξη του. Για να φτάσει ο άνθρωπος να επικοινωνεί με σύμβολα πέρασαν αρκετά χρόνια.
  Σήμερα στον 21ο αιώνα η Τέχνη σε συνδυασμό με την Τεχνολογία  δεν είναι μόνο ένδειξη πολιτισμού  και κουλτούρας κάθε λαού, αλλά μέσον οπτικής επικοινωνίας .
Η χρήση  των Η/Υ ως μέσον καλλιτεχνικής επικοινωνίας ιδιαίτερα στα  δημόσια σχολεία  βρίσκεται ακόμα σε ανύπαρκτη ή σε εμβρυακή  μορφή.
Ο εκσυγχρονισμός των καλλιτεχνικών εργαστηρίων και η ψηφιοποίηση των συμβόλων – εικόνων δίνουν νέα ερεθίσματα στους νέους.
Οπτική επικοινωνία  είναι  ο προπομπός της σύγχρονης εποχής. Το μήνυμα μετά από ένα λεπτό θεωρείται παρελθόν !
Είναι κοινωνική ανάγκη η διεξαγωγή δωρεάν σεμιναρίων τα οποία θα επιμορφώσουν και θα ενθαρρύνουν το κοινό.
  Είναι φανερό λοιπόν ότι ο H/Y έχει αντικαταστήσει το παραδοσιακό έντυπο
Δεν αντικαθιστά όμως και την ρύπανση που μας προσφέρουν οι πρόσφατες εκλογές ,έτσι ώστε χάρη της Τεχνολογίας να είχαμε και λιγότερα σκουπίδια .
   Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τεχνολογία προσφέρεται τόσο για την πληροφόρηση  των ψηφοφόρων
όσο και  για την άμεση μετάδοση  κάθε νέας πληροφορίας .Το ερώτημα τίθεται τώρα ως έξης :Τα άτομα που δεν έχουν επαφή με τη σύγχρονη οπτική επικοινωνία μέσα από τους Η/Υ θα μπορούν να είναι ενεργοί πολίτες μετά από μια δεκαετία ή θα θεωρούνται μελλοντικοί αναλφάβητοι;
  Ας μην είμαστε λοιπόν επιεικείς με τους εαυτούς μας , ας προτρέψουμε τους νέους σε καινούργιους δρόμους εκπαίδευσης και πληροφορίας, τέτοιους που θα μπορούν να σέβονται την ποιότητα της ζωής μέσα από καθαρό περιβάλλον που καταξιώνει τον άνθρωπο ως κοινωνικό ον

ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΧΑΡΑΚΤΡΙΑ ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου