Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Πλήρης Δικαίωση του Ενωτικού Διοικητικού Κινήματος

Δελτίο Τύπου

7.10.10

Πλήρης Δικαίωση του Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος Ηλιούπολης. Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να διορθωθεί «καραμπινάτη» «άγνοια νόμου» του Δήμου .

Μετά από τρεις πολύωρες συνεδριάσεις της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για τις εκλογές, δέκα άνδρες και μία αθώα κυρία υπηρεσιακό στέλεχος του Δήμου , χάσανε πάνω από 60 «εργατοώρες» για να συμφωνήσουν σε αυτό, που και επιτυχών στο πρώτο έτος της Νομικής αντιλαμβάνεται , με την πρώτη ανάγνωση.. Η ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργήθηκε ανήκει κυρίως στη παράταξη του κ. Αναγνώστου που όπως αποδείχθηκε βρισκότανε σε «τραγική πλάνη». Τελικά αναγκάστηκε να αποδεχθεί το απλούστερο πράγμα που μπορεί να αντιληφθεί κάθε απλός πολίτης αυτής της χώρας με στοιχειώδη νοημοσύνη. Οι νόμοι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κατανοητοί και με μια απλή ανάγνωση ο οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να κατανοήσει την βούληση του νομοθέτη.

Σε επιστολή μας , του Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος Ηλιούπολης προς τον Δήμο και την Διαπαραταξιακή Επιτροπή , από τις 30 Σεπτεμβρίου , εξηγήσαμε πως ο Δήμος παρανομεί στο θέμα της χρησιμοποίησης , από τις παρατάξεις , των διαθέσιμων διαφημιστικών πινακίδων ,στέγαστρα , Ρακέτες , Πύργοι κ.λ.π. Για λεπτομέρειες μπορεί να συμβουλευτείτε την σχετική μας επιστολή που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Στη σημερινή (6.10.10)λοιπόν σύσκεψη ο κ. Κολιοφώτης αναγνώρισε την ορθότητα των θέσεων του Ενωτικού Αυτοδιοικητικού Κινήματος και προσχωρεί στην θέση μας και η διαπαραταξιακή Επιτροπή. Συγκαλείται λοιπόν για αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να διορθώσει το τις μέχρι τώρα λαθεμένες αποφάσεις του.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Αντιδήμαρχος κ. Χριστοδουλάκης διαβεβαίωνε την επιτροπή πως όλα είναι απόλυτα νόμιμα και μάλιστα φέρνουν και την σφραγίδα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης , που πολύ πρόσφατα πραγματοποιήσανε λεπτομερείς ελέγχους και τα βρήκανε όλα τέλεια .Αναρωτιόμαστε , τι θα γίνει τώρα σχετικά με τους ελέγχους των ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης ? Το θέμα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και φανερώνει την απύθμενη προχειρότητα με την οποία η παράταξη του κ. Αναγνώστου χειρίζεται σοβαρά θέματα του Δήμου . Προχειρότητα , αυτοσχεδιασμοί της στιγμής και κυρίως άγνοια θα μπορούσε να πεί κάποιος και δεν θα είχε άδικο. Τέτοιου είδους όμως Διοίκηση του Δήμου είναι περισσότερο επικίνδυνη από οποιαδήποτε άλλη . Το φαινόμενο δεν είναι μοναδικό και δεν αφορά μόνο την Ηλιούπολη , ούτε καινούργιο είναι . Πέρα από τα μεγάλα λόγια για κεντρικές πολιτικές επιλογές , θέματα όπως αυτό της διάθεσης των διαφημιστικών πινακίδων στις παρατάξεις, όσο μικρό και αν μοιάζει είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί αποκαλύπτει τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς . Μαζί με τόσα άλλα και αυτό ακριβώς είναι ανάγκη να αλλάξει στις εκλογές του Νοέμβρη .

Το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης με τον επικεφαλής του υποψήφιο Δήμαρχο κ. Δημήτρη Πανταζόπουλο έδωσε ένα δείγμα γραφής του τρόπου που βλέπει τη λειτουργία του Δήμου. Από την αρχή είμαστε βέβαιοι για την ορθότητα των θέσεών μας ,όπως είμαστε βέβαιοι και για άλλες προτάσεις με τις οποίες θα πείσουμε πως είναι ανάγκη να συμφωνήσομε όλοι.

Περιμένουμε λοιπόν σήμερα 7 Οκτωβρίου στην συνεδρίασή του ,το Δημοτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα την πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Αναγνώστου να αποδείξει έμπρακτα την δημοκρατικότητά της ως προς την ουσία του θέματος . Η «απόπειρα πρότασης» που παρουσιάστηκε στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή , θα είναι τραγικό να υιοθετηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και να ντυθεί με την «νομιμοφάνεια» των ψήφων της παράταξης του κ.Αναγνώστου.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου