Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Κι όμως υπάρχει ελπίδα

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ...
Οι μέρες που ζούμε είναι μέρες γκρίζες,διαβρωμένες απο την αναξιοπιστία,το ψέμα την υποκρισία, τη διγλωσσία και την αναξιοκρατία. Δείγματα γραφής του σήμερα είναι η πτώση των αξιών, η κατάρρευση των ιδεολογιών, η αμφισβήτηση των προτύπων, η υποχώρηση της συλλογικής δράσης προς όφελος του ατομισμού, η εξαφάνιση των ηρώων και η υποκατάστασή τους από τους star, το κυνήγι του βολέματος με πλάγιους τρόπους, η επιδίωξη του εφήμερου κέρδους και της δόξας.
Παλαιότερα η πολιτική δράση, οι ιδεολογικοί αγώνες ήταν ιεροί. Έδιναν νόημα στη ζωή των ανθρώπων και φτερά στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Σήμερα, η πολιτική βρίσκεται στο ειδώλιο του κατηγορούμενου. Θεωρείται ως βασικός υπαίτιος για την παρακμή της εποχής.
Θα μπορούσε να πεί κανείς ότι το χάσμα των γενεών έχει διευρυνθεί σήμερα περισσότερο από ποτέ. Οι νέοι απορρίπτουν τα παλιά πρότυπα, τα μοντέλα πολιτικής του χθες, αρνούνται τις απλουστευμένες λογικές του άσπρου ή του μαύρου, δε δέχονται απλοϊκές απαντήσεις, τα συνθήματα. Έχουν τα δικά τους ενδιαφέροντα, στρέφονται στον αθλητισμό, στις οικονομικές, στις πολιτισμικές και οικολογικές ανησυχίες, αλλά και στα μηχανάκια, στα κομπιούτερ, στη διασκέδαση με τις όποιες ακραίες εκφάνσεις της. Τους απασχολεί ο έρωτας αλλά και η μοναξιά.
Η ισοπέδωση της πολιτικής, η ταμπέλα ότι όλοι πολιτικοί είναι ίδιοι, είναι μια εύκολη άρνηση που μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις. Αν επικρατήσει αυτή η λογική ότι δηλ. όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, τότε όσοι παραμένουν ακόμη υγιείς και αλώβητοι από τις σειρήνες της παρακμής, είτε θα συμμαχήσουν με το σύστημα, είτε θα αποχωρήσουν. Και τότε ο στίβος της πολιτικής θα παραμείνει ελεύθερος στους χειρότερους και αδίστακτους εκπροσώπους της. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την πολιτική, και το μέλλον της κοινωνίας που ανήκει έτσι κι αλλιώς στους νέους.
Εμείς οι νέοι δεν έχουμε άλλο δρόμο μπροστά μας, εκτός από το δρόμο τον καλό, το δύσκολο, τον ανηφορικό. Οφείλουμε και μπορούμε να αντισταθούμε στην πτώση των αξιών και, στην παρακμή της πολιτικής. Αυτό είναι πρώτιστο χρέος μας απέναντι στον εαυτό μας και στο μέλλον του κόσμου. Οφείλουμε να συμμετέχουμε και να προτείνουμε τους τρόπους με τους οποίους το μέλλον αυτό μπορεί να γίνει καλύτερο.
Οι προσεχείς αυτοδιοικιτικές εκλογές βοηθούν εμάς τους νέους να στραφούμε προς αυτήν την κατεύθυνση.Δίχως επαγγελματισμό και προσμονή για ανταλλάγματα έχουμε την ευκαιρια να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή και χρήσιμη.


ΥΠΟΨ.ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου